„Bács-Kiskun boldoggá tesz” - Történelmi pillanat - Kiskőrös is a kiállítók között

„Bács-Kiskun boldoggá tesz” - Történelmi pillanat - Kiskőrös is a kiállítók között

Elsőként lehet belföldi díszvendég Bács-Kiskun megye és Kecskemét városa.

Már csak 7 nap és elstartol Magyarország legrangosabb turisztikai rendezvénye, a 2019. évi Utazás Kiállítás, melynek belföldi díszvendége idén Bács-Kiskun megye és Kecskemét városa lesz. A résztvevők közös, 192 négyzetméteres standon, egységes arculattal, minden eddiginél gazdagabb kínálattal és színes programokkal képviselik megyénket február 21-24. között. A rendezvényről és a megvalósítás részleteiről a megyei sajtó képviselői a mai nap során a lajosmizsei Tanyacsárdában tartott tájékoztatón értesülhettek.

„A kiállítás története során most először fordul elő, hogy egy teljes megye az Utazás Kiállítás belföldi díszvendégeként mutatkozhat be. Annak érdekében, hogy mindez megvalósulhasson, immáron harmadik éve sokat dolgozik a megyei önkormányzat.” – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke. „Már két éve is együtt, a megye égisze alatt közösen mutattuk be Bács-Kiskunt, tavaly 16, idén pedig már 26 település és 6 szervezet fogott össze, hogy mindazok, akik a standunkra látogatnak majd a kiállítás ideje alatt, maradandó élményekkel térhessenek haza és átérezhessék: Bács-Kiskun boldoggá tesz.”

Az összefogás, az együttgondolkodás és a turisztikai piacon való közös megjelenés szükségességét fogalmazta meg Kecskemét alpolgármestere, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Basky András, Lajosmizse polgármestere, Garaczi János, a Tanyacsárda és Kovács Zoltán, a bugaci Karikás Csárda tulajdonosa is. Minden településnek megvannak a saját értékei, turisztikai attrakciói, de ezeket összekapcsolva és együtt kínálva jóval több turistát tudunk megyénkbe csábítani – s ez mindannnyiunk közös célja és érdeke.

Sok szeretettel várjuk Önt is Bács-Kiskun megye és Kecskemét városának közös, megyei standján, a Hungexpo Vásárközpont „A” pavilonjának 307A és 308A standján! Látogasson el hozzánk, vigye hírét megyénk szépségének, sokszínűségének, egyedülálló értékeinek és térjen vissza hozzánk vendégként is!

Az együttműködésben résztvevő települések:

 1. Bácsalmás
 2. Baja
 3. Bócsa
 4. Bugac
 5. Császártöltés
 6. Dunapataj
 7. Érsekhalma
 8. Hajós 
 9. Izsák
 10. Jakabszállás
 11. Kalocsa
 12. Kecskemét
 13. Kiskőrös
 14. Kiskunhalas
 15. Kiskunfélegyháza
 16. Kiskunmajsa
 17. Kunfehértó
 18. Kunszentmiklós
 19. Lajosmizse
 20. Nemesnádudvar
 21. Soltvadkert
 22. Szank
 23. Tázlár
 24. Tiszakécske
 25. Tiszaug

Az együttműködésben résztvevő szervezetek:

 1. Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
 2. Bács-Kiskun Megyei Turisztikai és Marketing Nonprofit Kft.
 3. Felső-Bácskai és Homokháti Értékmegőrző Natúrpark Egyesület
 4. KEFAG Zrt.
 5. Kiskunsági Nemzeti Park
 6. Pintér Művek

Hasonló cikkek

Augusztus 20. Ünnepi program Kiskőrösön
Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját az államalapítás évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre.
Süssünk közösen kenyeret augusztus 20-án!
2022. augusztus 20-án 12 órától kenyérsütésre várunk minden érdeklődőt a városi kemencéhez.