AROP-1.A.3-2014-2014-0107

AROP-1.A.3-2014-2014-0107

Együttműködés fejlesztés a Kiskőrösi Járásban

EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL NYÚJTOTT PÁLYÁZATI FORRÁST HASZNÁLT FEL KISKŐRÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA EGYÜTTMŰKÖDÉS FEJLESZTÉSRE ILLETVE EGYÜTTMŰKÖDŐK FELKUTATÁSÁRA ÉS A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM ELKÉSZÍTÉSÉRE.

Az AROP-1.A.3-2014-2014-0107 azonosító számú projektnek köszönhetően közel 22 millió forint támogatásban részesült Kiskőrös Város Önkormányzata. Az Önkormányzat alapelvei és céljai túlmutatnak az intézmény határain, hiszem legfőbb célja a helyi esélyegyenlőségi program megteremtése a városban működő egyházakkal, civil szervezetekkel, alapítványokkal. Együtt gondolkodva a járásban élő lakosok szociális biztonságának megőrzése illetve annak megteremtése a legfőbb cél.

A projekt során az Önkormányzat 6 rendezvénytípust tartott. Járási szintű együttműködések erősítése, melynek célja, hogy a projektbe bevont együttműködő partnerek együttműködési megállapodásokat kössenek, ezáltal erősödött a bevont együttműködők kapcsolata. A következő programtípus a járási szintű felzárkózási kerekasztal, amely 7 alkalommal került megrendezésre. Ezek a kerekasztalok inputként szolgáltak az „ Esélyegyenlőségi - programtervhez" továbbá a kapcsolódó cselekvések itt fogalmazódnak meg. Majd elkészült az Esélyegyenlőségi programterv, melyeket a záró rendezvénysorozaton mutattak be a települések lakosainak és bemutatták milyen következményekkel és cselekvésekkel jár a JEP a települések számára. Ezek a záró rendezvények 8 alkalommal valósultak meg. Szintén 8 alkalommal valósult meg az ismeretterjesztő, tájékoztató tevékenységek. Ezeken a rendezvényeken vázolták a megoldási stratégiákat. Ez a rendezvény típus hozzájárul ahhoz, hogy a lakosságot bevonják és megismertessék a Járási Esélyegyenlőségi Programtervvel. A programsorozat nagy záró rendezvénnyel zárult, melynek célja, hogy a projektben résztvevő és együttműködő civil szervezetek, egyházak kaptak lehetőséget arra, hogy interaktív formában bemutassák az Esélyteremtési Programtervet.

Az összes rendezvényen az esélyegyenlőség elve érvényesült így egy olyan esélyteremtő programot sikerült kialakítani, mely a járásban élő életét könnyítheti meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam nyújtott támogatás összege: 22,00 Millió Forint.