A város pedagógusait köszöntötték

A város pedagógusait köszöntötték

A hagyományok szerint idén is megrendezték a városi pedagógusnapi ünnepséget, amelyen a szervező Szedmák Tamás, a Művelődési, Közoktatási és Sport Bizottság elnöke köszöntötte az ünnepelteket, majd Domonyi László polgármester mondta el ünnepi beszédét, melyben hangsúlyozta a pedagógusok és a nevelési-oktatási intézményben dolgozók szerepének fontosságát.

Mint mondta, változó világunkban „változik az oktatás, benne a pedagógusok szerepe és feladatai is. Régen a pedagógus volt a tudás legfőbb birtokosa, jelképe, ma azonban már másképp van. Felgyorsult világunkban a tudás fogalma átalakult, az információ mennyisége elképesztően rövid idő alatt megsokszorozódik, az információforrások száma is gyorsan bővül. Ezen az óriási információdzsungelen kell átverekedniük magukat a gyerekeknek, s itt a pedagógus segítsége nélkül nagyon könnyű tévútra menni, elveszni.”

Az ünnepségen díjakat, elismeréseket adtak át az arra érdemeseknek.

Kiskőrösért Emléklapot kapott Farkas Jánosné, a Kiskőrösi Óvodák dolgozója és Takács Istvánné, a Kiskőrösi Óvodák dajkája, Csengődi János, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola tanterületének technikai dolgozója, Huszár József, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola gimnáziumának technikai dolgozója, Judák Mihály Lászlóné, a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény gyógypedagógusa, Czérna János, a KT Bem József Általános Iskola igazgatóhelyettese, Czeffer István, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Wattay Szakképző Iskolája és Kollégiuma szakoktatója, Hollósi Simon Györgyné, a Wattay Szakképző Iskola munkatársa és Molnár László, a Wattay Szakképző Iskola pedagógusa.

Kiemelkedő munkájáért 2016-ban minisztériumi kitüntetésben három pedagógus részesült Kiskőrösön, hatvan éven át kifejtett értékes szakmai tevékenységéért gyémántoklevélben szintén hárman részesültek. Pedagógus Szolgálati Emlékérmet és Kiskőrösért Emléklapot kapott Bakosné Mezei Györgyike, a Kiskőrösi Óvodák óvodapedagógusa és a Thököly Úti Tagóvoda vezetője, Gojtánné Szabó Ágnes, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola középiskolai pedagógusa, valamint Petróczi-Kisné Kamasz Ágnes, a Kiskőrösi Óvodák óvodapedagógusa.

Díszoklevelet kapott Csengődi Dezsőné, a KT Bem József Általános Iskola dolgozója, Farkas Ignác, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Wattay Szakképző Iskolája és Kollégiuma dolgozója és Varga Zsigmondné, a Kiskőrösi Óvodák dolgozója.

Az ünnepelteknek műsorral is kedveskedtek a város óvodásai és iskoláinak tanulói: Király Csaba, Radics Lara és Valch Nikolett, Barna Bence, Csenki Éva, Jónás Lili és Turú Gyula, Bures Alexa, a Petőfi Sándor általános iskola 3.C osztályosai, a KT Bem József Általános Iskola 8. b osztályos lányai, valamint a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Wattay Szakképző Iskolája és Kollégiuma 11. évfolyamos közgazdasági szakközépiskolai tanulói.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

Hasonló cikkek

A Kiskunsági Víziközmű – Szolgáltató Kft. értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy
A Központi Statisztikai Hivatal a háztartások jövedelmi viszonyairól, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, életkörülményeiről gyűjt adatokat.
2023. október 1. napjától változik a felnőtt fogorvosi ellátás Kiskőrösön