250 millió forintot nyert az önkormányzat

250 millió forintot nyert az önkormányzat

Kiskőrös Város Önkormányzata, Magyarország Kormányának felhívására a leromlott városi területek rehabilitációja és az ott élő lakosság felzárkóztatása érdekében projektjavaslatot nyújtott be. A sikeres projektnek köszönhetően a város 250 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült, így aszfaltburkolatot kapnak a Nyíl, a Névtelen, a Meggyes, a Róna, a Kolozsvári és a Délibáb (fotónkon) utcák. Mint azt Domonyi László polgármester elmondta, ezeknek az utcáknak az útalapját már évekkel ezelőtt lerakták. Most a pályázati pénzből aszfaltburkolatot fognak kapni. Ahol szükséges, az utak mellett vízelvezető árkokat is kiépítenek. Az említett környékeket így teljes mértékben rendbe tudják tenni.

A szegregált területeken élők jobb közlekedési feltételeinek biztosítása mellett a pályázati összegből több bérlakás kialakítását, megújítását is biztosítják.

Domonyi László polgármester: „A Délibáb utcában van egy saját önkormányzati tulajdonú házunk, ezt bérlakássá fogjuk átalakítani, illetve a Mező utcában, a Mező és a Béke utcák sarkán van egy félig felépült ház, amit befejezünk és bérlakássá alakítunk ugyanennek a pályázatnak a keretében.”

A munkálatok várhatóan jövő év elején kezdődnek majd el.

Boda Zsuzsa

Hasonló cikkek

Kiskőrös Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata 2020. évben nyújtott be pályázatot a hagyományok bemutatását szolgáló, kisebbségek közösségeinek aktivitását erősítő tevékenységek támogatására, amely kedvező elbírálást nyert.
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2021. októberi száma.
Megszűntek az áldatlan állapotok
Évekkel ezelőtt nyolc ponton is szelektív hulladékgyűjtő szigetek tették lehetővé a városban a lakossági szelektív hulladékgyűjtést. Akkor még a családi házakban élők nem kaptak szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas edényeket- adott tájékoztatást Schäffer Tamás, a Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.