1824619287 A széles út aszfaltburkolattal történő ellátása

 

Kedvezményezett neve: Kiskőrös Város Önkormányzata
Pályázati felhívás neve, kódszáma: Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő és munkagépek beszerzése című, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú
A projekt címe: A széles út aszfaltburkolattal történő ellátása
A projekt azonosító száma: 1824619287
A szerződött támogatás összege: 99. 999. 998,-Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 90%
A projekt tartalmának rövid bemutatása: 
A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 

f) pont: a projekt tartalmának bemutatása során ki kell térni különösen a projekt céljára és arra, hogy az adott projekt hogyan járul hozzá a pályázati felhívásban meghirdetett célok megvalósításához. 

A 0147 hrsz-ú út 5301 számú út felöli szakaszán, illetve a 0156 hrsz alatti út mellett több lakhatási célt szolgáló ingatlan van, míg a 0147 hrsz alatti út külső részén lévő ingatlanok leromlott életveszélyes állapotban vannak, lakhatásra nem alkalmasak, a meglévő és fejleszteni kívánt ipartelep is a 0147 hrsz-ú út 5301 számú út felöli szakaszán van, illetve a kimért nyomvonal alapján a 0147 hsz-ú út külső részén az út elkeskenyedik, emiatt a tervezett beruházás megvalósításához több elektromos légvezeték áthelyezése, illetve magántulajdonban lévő ingatlanrészek megvásárlása szükséges.
Az önkormányzat stratégiai tervei között szerepelt, hogy a 0147 hrsz alatti utat továbbfejlesztve az 5301 számú utat az 53. számú úttal összekötve a városközpontot elkerülő utat alakítson ki, azonban amennyiben a tervezett gyorsvasút a jelenlegi nyomvonalon valósul meg a vasút nyomvonalát keresztező útszakasz csak szinteltolással lehetséges, ennek költségvonzatának fedezetéhez az önkormányzat saját bevételei nem nyújtanak megfelelő pénzügyi fedezetet, emiatt a tervezett elkerülő út ezen az útvonalon nem megépíthető.

A 0244 hrsz alatti út aszfaltburkolattal ellátott, azonban az ezen út folytatását képező 0243 hrsz alatti út nem. A 0243 hrsz alatti út a város közigazgatási területéig tart, az út a 0155 hrsz alatti úthoz csatlakozik, a csatlakozó út továbbfejlesztésével a jelenleg az 5301 hrsz alatti úton kerülővel elérhető Kaskantyú község, illetve Soltvadkert kedvelt turisztikai központja a Vadkerti-tó és Strandfürdő is közvetlenül elérhető lenne.
Az itt található mezőgazdasági területek, valamint a kaskantyúi szenvedélybetegek otthonának megközelítését is szolgálná.

A fenti okok miatt az önkormányzat úgy döntött, hogy a 0147 hrsz-ú utat 850 fm hosszban látja el aszfaltburkolattal, a 0147 hrsz-ú úthoz csatlakozó 0156 hrsz alatti utat a vasúti átjárótól számított 50 méter védőtávolságig 739 fm hosszban, a 0243 hrsz alatti utat pedig 577 fm hosszban látja el aszfaltburkolattal. 

Napi szinten több száz lakó és gazda használja mind a „Széles” utat, mind a Seregélyesi utat, mely földutak folyamatos karbantartást és energiát igényeltek a városvezetés részéről. Ezért a kiskőrösi képviselő-testület úgy döntött: a két érintett útszakaszt leaszfaltoztatja a „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő és munkagépek beszerzése” című, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú felhívásra benyújtott „A széles út aszfaltburkolattal történő ellátása” című 1824619287 projekt azonosítószámú nyertes projekt keretében. 
A „Széles” út Izsáki út csatlakozásától és a Madách utca folytatásában – a vasúti átjárótól a két út a Szentpéteri Borászatnál található csatlakozási pontjáig – kerül leaszfaltozásra.

A „Széles” utat érintő fejlesztés rendkívül fontos a városvezetés számára, hiszen nagy forgalmat bonyolít le napi szinten: életvitelszerűen sokan laknak ott, valamint nagy kiterjedésű mezőgazdasági területek találhatóak a város azon területén is.

A projekttel kapcsolatban részletes információkat az alábbi elérhetőségeken talál: 
Kiskőrös Város Önkormányzata
6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor tér 1.
Telefon: 06-78/513-120/202
E-mail: polgarmester [kukac] kiskoros [pont] hu 
Web: www.kiskoros.hu 

Pályázati kiírással és támogatásokkal kapcsolatos információk: https://ec.europa.eu/agriculture/