Október 23-i ünnepség Kiskőrösön

Október 23-i ünnepség Kiskőrösön

Október 23-án reggel 8 órakor a városháza előtt ünnepélyes zászlófelvonással vette kezdetét a Kiskőrös Város Önkormányzata és az ’56-os Szövetség, valamint a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége által szervezett '56-os megemlékezés programsorozata.

A zászlófelvonás után a városháza dísztermében Faragó Imre, Kiskőrös Város Díszpolgára, az '56-os Szövetség helyi elnöke elismeréseket adott át. Az 1956-os forradalom és szabadságharc iránti töretlen hűsége elismeréseként az '56-os Szövetség "Emlékplakettjét" kapta Font Sándor országgyűlési képviselő, Domonyi László polgármester, Gombár József egykori nemzetőr, Fodor Tamás gimnáziumi tanár, valamint Tóth Pál egykori nemzetőr. Emléklapot kapott Fuchs József, valamint Cseh Imréné Szathmáry Zsuzsanna.

A programsorozat 17 órakor ünnepi szentmisével folytatódott a római katolikus templomban, majd 18 órakor a művelődési központban megtartott ünnepséggel, ahol Font Sándor országgyűlési képviselő mondott beszédet és a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola irodalmi műsorát tekinthette meg az ünneplő közösség.

A kiskőrösi '56-os megemlékezést fáklyás felvonulás zárta a művelődési központtól a kopjafához, ahol a résztvevők elhelyezték a tisztelet koszorúit, meggyújtották az emlékezés mécseseit.

 

Hasonló cikkek

Kiskőrös Város Önkormányzata az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállításról szóló 2012. évi XLI. törvény rendelkezései szerint, az autóbusszal végzendő, menetrend szerinti helyi közforgalmú közlekedési szolgáltatás ellátására ajánlatot kér. A 2012. évi XLI. törvény 24.§ (1) bekezdése szerint pályázat kiírás mellőzésével, nyilvános ajánlatkérésen alapuló eljárás keretében bízható meg a közlekedési szolgáltató, ha az ellátásért felelős által igényelt közszolgáltatás egyetlen járatra, vagy vonalra korlátozódik és a szolgáltató ellentételezésre - ide nem értve a szociálpolitikai menetdíj-támogatást - nem válik jogosulttá.
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2018. novemberi száma.
Dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó előadást tart vízi sportokról.