Október 23-i ünnepség Kiskőrösön

Október 23-i ünnepség Kiskőrösön

Október 23-án reggel 8 órakor a városháza előtt ünnepélyes zászlófelvonással vette kezdetét a Kiskőrös Város Önkormányzata és az ’56-os Szövetség, valamint a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége által szervezett '56-os megemlékezés programsorozata.

A zászlófelvonás után a városháza dísztermében Faragó Imre, Kiskőrös Város Díszpolgára, az '56-os Szövetség helyi elnöke elismeréseket adott át. Az 1956-os forradalom és szabadságharc iránti töretlen hűsége elismeréseként az '56-os Szövetség "Emlékplakettjét" kapta Font Sándor országgyűlési képviselő, Domonyi László polgármester, Gombár József egykori nemzetőr, Fodor Tamás gimnáziumi tanár, valamint Tóth Pál egykori nemzetőr. Emléklapot kapott Fuchs József, valamint Cseh Imréné Szathmáry Zsuzsanna.

A programsorozat 17 órakor ünnepi szentmisével folytatódott a római katolikus templomban, majd 18 órakor a művelődési központban megtartott ünnepséggel, ahol Font Sándor országgyűlési képviselő mondott beszédet és a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola irodalmi műsorát tekinthette meg az ünneplő közösség.

A kiskőrösi '56-os megemlékezést fáklyás felvonulás zárta a művelődési központtól a kopjafához, ahol a résztvevők elhelyezték a tisztelet koszorúit, meggyújtották az emlékezés mécseseit.

 

Hasonló cikkek

Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal a címjegyzékén szereplő gazdaságok számára kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre, melynek terepmunkái 2018. március 1-je és április 16-a között zajlanak.
Felhívás Kiskőrös Város közigazgatási területén való ebösszeírásra.
A Magyar Nemzeti Bank megújított 1000 forintos bankjegyet bocsát ki, amely 2018. március 1-től jelenik meg a készpénzforgalomban. A régi 1000 forintosokkal 2018. október 31-ig fizethetünk.