Október 23-i ünnepség Kiskőrösön

Október 23-i ünnepség Kiskőrösön

Október 23-án reggel 8 órakor a városháza előtt ünnepélyes zászlófelvonással vette kezdetét a Kiskőrös Város Önkormányzata és az ’56-os Szövetség, valamint a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége által szervezett '56-os megemlékezés programsorozata.

A zászlófelvonás után a városháza dísztermében Faragó Imre, Kiskőrös Város Díszpolgára, az '56-os Szövetség helyi elnöke elismeréseket adott át. Az 1956-os forradalom és szabadságharc iránti töretlen hűsége elismeréseként az '56-os Szövetség "Emlékplakettjét" kapta Font Sándor országgyűlési képviselő, Domonyi László polgármester, Gombár József egykori nemzetőr, Fodor Tamás gimnáziumi tanár, valamint Tóth Pál egykori nemzetőr. Emléklapot kapott Fuchs József, valamint Cseh Imréné Szathmáry Zsuzsanna.

A programsorozat 17 órakor ünnepi szentmisével folytatódott a római katolikus templomban, majd 18 órakor a művelődési központban megtartott ünnepséggel, ahol Font Sándor országgyűlési képviselő mondott beszédet és a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola irodalmi műsorát tekinthette meg az ünneplő közösség.

A kiskőrösi '56-os megemlékezést fáklyás felvonulás zárta a művelődési központtól a kopjafához, ahol a résztvevők elhelyezték a tisztelet koszorúit, meggyújtották az emlékezés mécseseit.

 

Hasonló cikkek

Új Karrier Magyarországon” Európai Online Állásbörze 2017. november 22-én, szerdán. Az online börze helyszíne: www.europeanjobdays.eu fő pultos-felszolgáló (5133) Kiskőrös
Szám: 4-17/2017. Kiskőrös Város Képviselő-testületének ülését 2017. november 22-én (szerda) 14.00 órára összehívom és az ülésre tisztelettel meghívom. Az ülés helye: Városháza Díszterme (6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor tér 1.)
Az idei évben harmadik alkalommal megrendezett Kemencés és Gasztronómia Fesztiválra sokan kilátogattak. A színes programok, az ínycsiklandozó illatok és a jó idő a Petőfi térre csalogatták a vendégeket. A kicsiket a Mohácsi úti Óvoda előadása és a Portéka színpad gyermekprogramja hívogatta. A népzene és néptánc kedvelői a Szivárvány néptáncegyüttes, a SZÓ-LA-M néptánccsoportjai, a Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar, az akasztói Vízkereszt Citerazenekar jóvoltából ugyanúgy találhattak számukra kedves programot, mint a modern műfajok kedvelői, akik Galda Levente esztrádműsorán és Márkó Ákos, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjén mulathattak. Márton-nap a libapecsenye mellett az újbor ünnepe is, ennek jegyében került sor a hagyományos boráldásra is, melyet a történelmi egyházak helyi vezetői celebráltak. A város kemencéjében is sok finomság sült, s a téren finomabbnál finomabb kemencés ételeket kóstolhattak a vendégek, melyre jól csúszott az újbor. A nap folyamán savanyúság-szépségversenyre is sor került. A sportkedvelők számára is vonzó volt a fesztivál: mintegy 250-en indultak a Libafutam futó- és kerékpáros versenyen, s népszerű volt a Gigászi küzdelem elnevezésű sorverseny is. A fesztiválon a kézműves kiállítók mellett helyi és környékbeli kistermelők, borászatok is képviseltették magukat.