Hírek: Esemény

A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának végzős diákjai, Romfáné Flaisz Anita, Dózsáné Kelemen Ilona és Petrányi Ilona osztályai búcsúztak az evangélikus templomban rendezett ballagási ünnepségen. Petőfi Iskola Alapítvány 2009-ben alapított díját idén Verebélyi Liza 8. b osztályos tanuló vehette át.
Nagy Imre kivégzésére és újratemetésének évfordulójára emlékeztek június 16-án a mártír miniszterelnök emléktáblájánál. Szedmák Tamás képviselő, a Művelődési, Közoktatási és Sport bizottság elnöke köszöntőjét követően Kalla Viktória, a Wattay középiskola tanára mondott emlékbeszédet. A koszorúk elhelyezése után a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzták II. Rákóczi Ferenc fejedelem szobrát is, végezetül a Szózat eléneklésével zárult a megemlékezés.
Június 24-én Kiskőrös Város Önkormányzata, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, a János Vitéz Látogatóközpont, valamint a Közúti Szakgyűjtemény és Múzeum szervezésében
Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves barátait 2017. június 16-án, pénteken 19:00 órától a Nagy Imre-emléktáblához (Buszmegálló).
1920. június 4-én írták alá a versailles-i Nagy-Trianon palotában azt a békediktátumot, mely területe kétharmadával megcsonkította a történelmi Magyarországot. 2010 óta ez a nap a Nemzeti összetartozás napja, hirdetve a magyarok egységét.