Hírek

A Központi Statisztikai Hivatal Kiskőrös településen 2020. szeptember 15. és december 31. között hajtja végre a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvétel harmadik hullámát. 
Tisztelt Kiskőrösiek! A koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt egyre több teher nehezedik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, mint a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza dolgozóira. A kiemelt védekezési központként funkcionáló kórházban jelenleg 47 koronavírussal fertőzött súlyos beteget ápolnak, akik közül 16 beteg van lélegeztetőgépen. A kórház vezetése úgy döntött, hogy a pandémiás helyzetre való tekintettel október elsejétől átszervezik illetékességi területükön az egészségügyi ellátásban dolgozók munkáját. Teszik ezt azért, hogy mindent meg tudjanak tenni annak érdekében, hogy a betegek élet- és mielőbbi gyógyulásának esélyét javítsák. Ennek a folyamatnak a része, hogy a kiskőrösi Szakorvosi Rendelőintézet szakrendeléseinek rendelési idejét is átszervezték, a dolgozók nagy részét a kiskunhalasi kórházba irányították.
Kiskőrös Város Önkormányzata pályázatot hirdet lakás szociális helyzet alapján történő bérbevételére.
Tisztelt Kiskőrösi Lakosok! A Kőrisfa utca végén útépítési, nyomvonal áthelyezési munkálatok miatt 2020. október 12.-től 2020. november 30.-ig a Kőrisfa utca 9. számú ingatlan kapubejárójától a Kőrisfa utca végéig az utca lezárásra kerül. A Kőrisfa utca a Szabadkai utca felöl zsákutcaként megközelíthető.
A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján az alábbiakról tájékoztatom az üzlet üzemeltetőit és az üzletben vásárlókat.