Egészségfejlesztési iroda

Egészségfejlesztési iroda

Kiskőrös Város Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2/11/3 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a kistérségben” tárgyú felhívásra pályázatot nyújtott be, melyen 124.955.300 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázat pontos megnevezése „Kiskőrösi Kistérség komplex egészségfejlesztési programja”, azonosítója: TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0022.

A projekt a kistérség lakosságának egészségmegőrzését, betegségeket megelőző egészségfejlesztését komplex módon szolgálja. Programunk népegészségügyi szempontból kiemelt területekre fókuszál, mely során olyan egészségre nevelő, szemléletformáló programokat valósítunk meg, melyek az életmódváltás képességének fejlesztésére, a lelki egészség kialakítására, az egészséges táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra, valamint a káros szenvedélyekkel összefüggő megbetegedések, a szenvedélybetegségek megelőzésére ösztönzik az itt élőket.

A pályázat keretében egy egészségfejlesztési iroda és egy ún. „felnőtt játszótér” került kialakításra. Az Egészségfejlesztési iroda célja, hogy segítse a lakosok egészséges életmódra való átállását, népszerűsítse a rendszeres szűréseken való aktív részvételt és a rendszeres testmozgás fontosságát. Teszi ezt olyan különböző eszközökkel, mint a város rendezvényein való megjelenés, különböző rendezvények szervezése, illetőleg szórólapok, plakátok készítése. A „felnőtt játszótéren” a város három helyszínén – a Szabadidőparkban, a Hrúz Mária utca felől, a Deák Ferenc és József Attila utca kereszteződésénél lévő játszótéren, valamint az Árpád, a Martini és a Petrovics utcák által körülhatárolt játszótéren – többféle izomerősítő, -nyújtó, alakformáló és függeszkedő eszköz vehető igénybe térítésmentesen.

Az Egészségfejlesztési iroda programjairól, rendezvényeiről az iroda honlapján (www.efi.kiskoros.hu) és facebook-oldalán (https://www.facebook.com/egeszsegfejlesztesiiroda.kiskoros) tájékozódhatnak.