Versünnep Kiskőrösön

Versünnep Kiskőrösön

Ebben az évben már hetedik alkalommal szervezte meg Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola a hagyományos költészet napi versünnepet. A gimnázium tanára, Boldoczki Sándorné Tünde kezdeményezésére létrejött rendezvényen – melynek a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum adott otthont – Petőfi versei mellett a költőről szóló bármely irodalmi alkotás felolvasása is helyet kapott: volt, aki orosz nyelven olvasott fel, fejből szavalt, énekelt, csoportosan szavalt, vagy csak hallgatott.

A délelőtt és a kora délután folyamán főként diákok, később a 8 és 75 év közöttiek látogattak be a versek világába, a vendégkönyv alapján közel kétszázan fordultak meg a rendezvényen.

 

Hasonló cikkek

Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal a címjegyzékén szereplő gazdaságok számára kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre, melynek terepmunkái 2018. március 1-je és április 16-a között zajlanak.
Felhívás Kiskőrös Város közigazgatási területén való ebösszeírásra.
A Magyar Nemzeti Bank megújított 1000 forintos bankjegyet bocsát ki, amely 2018. március 1-től jelenik meg a készpénzforgalomban. A régi 1000 forintosokkal 2018. október 31-ig fizethetünk.