Végső búcsú

László Sándor 1920-ban született Kiskőrösön. Hétgyermekes családban nevelkedett, ahol a munka becsülete és a környezet boldogulásának önzetlen szolgálata meghatározó érték volt. A mezőgazdasági munka mellett elsajátította a lakatos szakmát is, s iparosként tevékenykedett.

A II. világháború borzalmait a Don-kanyarban élte át, 1943-ban ugyan hazajutott, de 1945 januárjáig katonaként szolgált. 1946-ban házasodott meg, Erdőtelken telepedtek le. Iparos alkalmazottként, majd lakatos kisiparosként szolgálta a lakosságot. Sokat tapasztalt emberként segítette a hozzá fordulókat, és szűkebb pátriája fejlődését soha nem tévesztette szem elől. Kezdeményezője volt az imaház felépítésének, amelyhez anyagiakkal és önként vállalt munkával is hozzájárult. Sokat tett Erdőtelek szépítéséért, a városrész fejlődéséért. Közéleti emberként motorja volt a várost és az egykori tanyaközpontot összekötő infrastruktúra kiépítésének. Közvetlen lakóhelye polgárai a rendszerváltást követő első ciklusban Kiskőrös képviselő-testületébe választották, ahol önzetlenül, legjobb szándéka szerint képviselte környezetét, és szolgálta a város fejlődését.

László Sándor 2002-ben kapta a megtisztelő címet példaértékű életéért, közösségépítő munkásságáért.

Emlékét tisztelettel és kegyelettel őrizzük.

Kiskőrös Város Önkormányzata

 

Hasonló cikkek

Az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére rendezett városi megemlékezés március 15-én reggel 8 órakor a ’48-as emlékmű és a Batthyány emléktábla koszorúzásával kezdődött. Kiskőrösön ehhez a naphoz kötődik a városi elismerések átadása, melyet a koszorúzást követően tartottak a Városháza dísztermében. 
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2019-ben is folytatja elhivatott, sokrétű, szakmai munkáját, melyet idén új feladatokkal is kiegészít, mindvégig szem előtt tartva azon törekvését, hogy mindent megtegyen megyénk gazdaságának fellendítése, az itt élők összetar
Elsőként lehet belföldi díszvendég Bács-Kiskun megye és Kecskemét városa.