Trükkös faárusok

Trükkös faárusok

Elkezdődött a fűtési szezon, így Bács-Kiskun megyében is megjelenhetnek a trükkös faárusok. Minden évben több tucatnyi embert csapnak be a tűzifával házalók. Trükkök tömegével verik át a megren-delőket a „tüzelős csalók”.

Elkövetési módszereik jellemzői a következők:

A kereskedelmi árnál jóval olcsóbban kínálják „kiváló” mi-nőségű portékájukat plakátokon, hirdetési újságokban. Csak egy telefonszámot adnak meg a hirdetéseikben, az áru értéke-sítését pedig általában helyszínre szállítással vállalják.

A jármű platóján még tíz mázsának mondják a tüzelőt, udva-ron leborítva a döbbent „megrendelő” már csak ennek a felét találja. A laikus vevő gyakran megbecsülni sem tudja, hogy valóban annyit kapott-e, amennyit megrendelt.

Előfordulhat, hogy nem a megrendelt minőségű tűzifát szál-lítják ki.

A vásárlás során, - ha nagyobb címletű bankjegyből kell visszaadni - kifigyelhetik, hol tartja a gyanútlan házigazda a pénzét, majd a figyelmét elterelve (vi-zet kérnek, WC-re, mosdóba mennek) megszabadít-ják tőle.

Hogyan lehet elkerülni az áldozattá válást?

  • Fontolják meg a kiválónak tűnő – a piaci árnál jóval kedvezőbb – ajánla-tot! Őrizzék meg egészséges bizal-matlanságukat az árusokkal szem-ben.
  • A megrendeléskor előre egyeztesse-nek időpontot a kiszállításhoz, és le-hetőség szerint kérjék egy szomszéd vagy rokon segítségét, jelenlétét, aki jártas a tüzelőanyagok vásárlásában.
  • Kérjenek mérlegelést valamelyik kö-zeli TÜZÉP telepen. Egy ilyen ké-résnél a tisztességtelen szándékúak azonnal továbbállnak.
  • Csak azután fizessenek, amikor min-dent rendben találnak.
  • Legyenek óvatosak, és ne engedjenek be otthonaikba idegeneket, így nem vál-hatnak trükkös tolvajok áldozatává.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály Kecskemét

6000 Kecskemét, Batthyány u. 14., Postacím: 6001 Kecskemét, Pf.:302 Tel:76/513-300/30-27, BM: 33/30-27, Fax: 76/513-300/30-98 BM 33/30-98,

e-mail: elbir [kukac] bacs [pont] police [pont] hu www.police.hu/bacs/bunmegelozes

790.59 KB
trukkos-faarusok.pdf

Hasonló cikkek

A sorban állás a múlté, intézze ügyeit mostantól online! Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait. Az e-ügyintézési felületen keresztül az ország bármelyik pontjáról, gyorsan és kényelmesen intézhetők az önkormányzati ügyek. Az elektronikus ügyintézést választók így nemcsak a sorban állás miatti bosszankodástól kímélik meg magukat, hanem támogatják a papírmentes és környezetkímélő ügyintézést is.
Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál. Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak.
1 fő villanyszerelő (7524) Soltvadkert 1 fő egyéb egyszerű építőipari foglalkozású (9329) Kecel 1 fő burkoló (7534) Kecel