Stadtlengsfeldi látogatás

Stadtlengsfeldi látogatás

Kincses Mihályné, a kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője, Bácsi Fanni, a Kiskőrösi Evangélikus Gimnázium volt diákja, a tűzoltók képviseletében Szabó József, Fülöp Jenő, a soltvadkerti Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője, Aaminah Náda és Pataki Gyula látogatott Stadtlengsfeldbe az elmúlt hétvégén.

A polgármester, Ralf Adam meghívására indultunk Stadtlengsfeldbe a karácsonyi vásárra, amelyet a helyi Vállalkozók Szövetsége szervez minden évben, Jürgen Pempel vezetésével – mondta a delegációt vezető Kincsesné Éva. – Ilyenkor rendre egy kioszkban várjuk a stadtlengsfeldieket egy forralt borra, s viszünk valamennyi magyar terméket is: mézet, szalámit, kolbászt, bort, pálinkát, fűszerpaprikát, almát, fokhagymát stb., amelyek nagyon népszerűek, hamar elfogynak. Emellett Aaminah Náda fellépése is nagy sikert aratott: ő Angyaltáncával tette színesebbé a helyiek programját.

Persze mi is beszereztük a szükséges mennyiségű türingiai kolbászt is, amit az adventi vásáron kóstolhatnak meg azok, akik ellátogatnak a Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának faházához.

Az idei kiutazásunk alkalmával megköszönhettük az Anyák Szövetsége elnökének a sok-sok ruhát, amit a rászoruló kiskőrösi gyerekeknek küldtek, tolmácsolva dr. Kállayné Major Marina, a kiskőrösi Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény vezetőjének üdvözletét, valamint köszönő sorait. Találkoztunk Ralf Adam polgármester úrral, aki már csak december 31-ig tölti be hivatalát, mivel nyugdíjba megy. Átadtuk Domonyi László polgármester levelét, melyben megköszöni neki a sokéves együttműködést, valamint meghívja őt Kiskőrösre. Polgármester úr a meghívást örömmel elfogadta, s tervei szerint a májusi nagyrendezvényünkre, a Városalapítók Napjára Kiskőrösre látogat majd. Felvettem a kapcsolatot Vacha város gimnáziumával, ahol Stadtlengsfeld fiataljainak többsége tanul. Szeretnénk diákcsereprogramot szervezni velük. Mindent összegezve úgy vélem, a látogatásunk rövid volt, de nagyon tartalmas.

Hasonló cikkek

Fergeteges koncerttel köszöntötte a 2016-os esztendőt Kiskőrös Város Fúvószenekara. A Gmoser István vezényletével bemutatott muzsika szárnyán a közönség elröpülhetett a forró latin tájakra, s a hűvös szépségű hegyekbe, de ha behunyta a szemét, olykor egy 19. századi bécsi bál forgatagában érezhette magát.
A TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése-mentés” elnevezésű, közel 11 milliárd forintos projekt keretében 18 megyében zajlanak a fejlesztések, melynek következtében országosan 22 új mentőállomás épült, és 60 meglévő mentőállomás korszerűsítésére kerül sor.
Nagy érdeklődés övezte a néprajzi látványtár és képzőművészeti tömörraktár átadását december első felében a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban.