Mobileszközökön futó zsarolóvírusok

Mobileszközökön futó zsarolóvírusok

Összes személyes fájljának búcsút inthet

A zsarolóprogramok csak bizonyos összeg megfizetése ellenében teszik ismét elérhetővé a telefonját és a „túszul ejtett” adatokat. Ezek a rosszindulatú programok rendszerint zárolják a készülék kijelzőjét, vagy megakadályozzák, hogy a felhasználók hozzáférjenek a fájlokhoz vagy használhassák a készülék funkcióit.

Hogyan terjed?

 • Fertőzött webhelyek meglátogatásával.
 • A hivatalos alkalmazások utánzatainak letöltésével.
 • Adathalász e-mail üzenetekben lévő rosszindulatú hivatkozásra kattintással, vagy ilyen üzenetben  érkező melléklet megnyitásával.

Milyen kockázatokkal kell számolni?

 • Előfordulhat, hogy teljesen a gyári alaphelyzetbe kell visszaállítani a készüléket, ami az összes adat  elvesztésével is járhat.
 • A támadó teljes hozzáférést szerezhet a készülékhez, és az azon tárolt adatokat másokkal is megoszthatja.

Ön mit tehet?

 • Készítsen gyakran biztonsági mentést adatairól, és tartsa alkalmazásait, illetve az operációs rendszert naprakészen.
 • Lehetőleg ne vásároljon nem megbízható alkalmazásboltokból.
 • Amennyiben módja van rá, telepítsen a készülékre biztonsági alkalmazást, amely értesíti, ha az  eszközt támadás éri.
 • Legyen óvatos az olyan e-mail üzenetekkel és weboldalakkal, amelyek gyanúsak, vagy túl jól hangzanak ahhoz, hogy igazak legyenek.
 • Válogassa meg jól, hogy kinek ad az eszközön rendszergazdai jogosultságot.
 • Ne fizessen váltságdíjat. A kifizetett pénzzel a bűnözőket segíti, és ösztönzést ad nekik, hogy tovább folytassák az illegális tevékenységüket.

#MobileMalware

Mobil eszközön futó zsarolóvírusok
2.77 MB
mobil-eszkozon-futo-zsarolovirusok.pdf

Hasonló cikkek

A sorban állás a múlté, intézze ügyeit mostantól online! Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait. Az e-ügyintézési felületen keresztül az ország bármelyik pontjáról, gyorsan és kényelmesen intézhetők az önkormányzati ügyek. Az elektronikus ügyintézést választók így nemcsak a sorban állás miatti bosszankodástól kímélik meg magukat, hanem támogatják a papírmentes és környezetkímélő ügyintézést is.
Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál. Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak.
1 fő villanyszerelő (7524) Soltvadkert 1 fő egyéb egyszerű építőipari foglalkozású (9329) Kecel 1 fő burkoló (7534) Kecel