Kitüntetést kaptak nemzeti ünnepünk alkalmából

Kitüntetést kaptak nemzeti ünnepünk alkalmából

A „Honvédelemért Érdemérem I. fokozata” kitüntetést vette át Domonyi László polgármester, „A Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát” kapta Dr. Kuti László borász-vállalkozó, „A Honvédelemért Kitüntető Cím II. Fokozatát” pedig Kovács Imre nyugállományú rendőr főtörzszászlós tegnap, március 12-én, Budapesten a Stefánia Palotában, (Honvéd Kulturális Központ) az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékünnepségén.

A Benkő Tibor honvédelmi miniszter által adományozott elismeréseket Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára nyújtotta át beszéde után az kitüntetetteknek.

Mint azt Fadgyas István, ny.á. őrnagy, a Kiskőrösi Helyőrségi Nyugállományúak Klubja elnöke (a képen középen) elmondta, Domonyi László polgármester a civil szervezetek huzamosabb időn át történő támogatásáért, együttműködéséért a honvédelmi nevelés területén, illetve a katonai hagyományok ápolása terén végzett áldozatos munkája elismeréséül érdemelte ki a kitüntetést. Kovács Imrének a hagyományápolás terén huzamos időn keresztül kifejtett munkáját ismerték el, Dr. Kuti László pedig a honvédelem ügye, valamint a nyugállományú katonák szervezetei érdekében több éven keresztül végzett áldozatos munkája elismerésekén kapta a kitüntetést, nemzeti ünnepünk alkalmából.

Az elismerésekhez mindhárom kitüntetettnek gratulálunk!

fotó: honvedelem.hu

Hasonló cikkek

Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2019. augusztusi száma.
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2019. júliusi száma.
A több mint húsz éve, minden évben megrendezésre kerülő - a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló - Képzőművészeti Alkotótábornak idén az előző évektől eltérően a Császártöltési Kulcsosház adott otthont. A meghívott művészeknek június 17-24-ig volt lehetőségük elmerülni a táj szépségében és az alkotói folyamatokban. Az egy héten át zajló munkában résztvevő Bács-Kiskun megyei művészek azon túl, hogy megoszthatták egymással tapasztalataikat, inspiratív gondolataikat, megismerkedhettek a testvérmegyékből delegált külföldi alkotókkal.