Horváth Borbála

Horváth Borbála

Születési hely: Kecel, 1963. 03. 07

Lakóhely: Kiskőrös

Tanulmányok:

  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdasági-és Társadalomtudományi Kar, Budapest (közoktatási vezető)
  • Eszterházy Károly Főiskola, Eger (oktatás informatikus)
  • Juhász Gyula Tanárképző Főiskola, Szeged (technika szak)
  • Bajai Tanítóképző Főiskola, Baja (technika szakkollégium)
  • Szilády Áron Gimnázium, Kiskunhalas (fizika tagozat)

Munkatapasztalatok: A Petőfi Sándor Evangélikus Általános iskolában tanítok. 1985 augusztusától 2008-ig tanárként, jelenleg tanítóként.

Közéleti szerepvállalásra való indíttatás: Kiemelten fontosnak tartom, hogy a nők is részt vegyenek a közéletben. Látni, figyelni kell a világot, különben nem tudunk annak működésébe beleszólni. 2010 és 2014 között a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés oktatási és művelődési, majd területfejlesztési bizottságának munkájában vettem részt, Most a kiskőrösi képviselő-testület tagjaként az Egészségügyi és Szociálpolitikai Bizottságban tevékenykedem.

Speciális elhivatottság: Fontos feladatomnak tartom, hogy a felnövekvő fiatal generáció kellően rátermett, keresztény értékrendű, széles látókörű legyen ahhoz, hogy felnőttként irányítani tudja saját sorsát. A ma diákjai a holnap becsületes, tisztességes munkavállalói legyenek, akik hagyományainkat, múltunkat továbbviszik. Nem csak vallom, hanem hiszem, hogy összefogással, szeretettel, a közösségekre támaszkodva mindez megvalósítható.

Családi állapot: Egyedülálló, két felnőtt, egyetemista leányom van.

Egyéni érdeklődés, hobbi: Pszichológia, agykontroll-tanfolyamok, -előadások, olvasás, más népek kultúrájának megismerése, utazás, kertészkedés.