Hírek: Esemény

XXV. KISKŐRÖSI SZÜRET ÉS SZLOVÁK NEMZETISÉGI NAPOKXXV. SLOVENSKÉ NÁRODNOSTNE DNI 2017. SZEPTEMBER 1-2-3. Rendezők: Kiskőrös Város ÖnkormányzataKőrösszolg Kft.Kiskőrös Városért AlapítványPetőfi Sándor Művelődési KözpontKiskőrösi Szlovákok SzervezeteKiskőrös Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata
Államalapító Szent István királyunk ünnepén szentmisével kezdődött a megemlékezés a római katolikus templomban, ahol Seffer Attila atya áldása után Font Sándor országgyűlési képviselő mondott beszédet, melyben méltatta államalapító királyunk jelentőségét. Ezt ünnepi műsor követte, majd Seffer Attila atya megszentelte az új kenyeret és megáldotta a város borait, melyet az ünneplő közösség megkóstolhatott. Délután a város kemencéjénél mindenki megsüthette a maga ünnepi kenyerét a művelődési központ munkatársai és Szűcsné Marcsi, valamint Gyepesné Gabojsza közreműködésével. 
Augusztus 8-án négyen – köztük egy kiskorú – tettek állampolgári esküt a kiskőrösi Városházán. Az erdélyi magyarok ünnepélyes keretek közt, Domonyi László polgármester előtt vallották meg, hogy Magyarországot hazájuknak tekintik, törvényeit megtartva, a hazát megvédve és szolgálva annak hű állampolgárai lesznek.
Augusztus 20-án 12 órától közös kenyérsütésre várunk minden érdeklődőt a város kemencéjéhez.
A fehéregyházi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében idén is sor került a hagyományos Petőfi ünnepélyre a költő halálának évfordulóját megelőző napon. A kiskőrösi delegáció ünnepi istentiszteleten vett részt, majd a fehéregyháziakkal együtt emlékeztek meg a halhatatlan költőről a múzeumkertben.