Hírek: Esemény

A vasárnapi napon a rétes állt a középpontban. A délelőtt folyamán a kicsiket várták a főtérre: a „Százszorszép” Óvónői Bábcsoport A három kismalac című előadására, Ezt a Kiskőrösi Tai-chi Egyesület bemutatója követte, majd az egészséges életmód jegyében várták a térre a mozogni vágyókat, a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda sátrában pedig egészségiállapot-felmérést, életmód-tanácsadás vehettek igénybe az érdeklődők. A délelőtti programok sorát mazsorett-bemutató zárta.
A fesztivál szombati napján a reggeli órákban kezdődött a káposztás ételek főzőversenye Lázár Chef-fel, finomabbnál finomabb ételek készültek káposztára hangolva. A művelődési központ adott otthont a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél-alföldi Régió immár 21. alkalommal megrendezett kistérségi találkozójának. A gyerekeket 10 órától a Szotyola gyermekzenekar szórakoztatta. A délutáni programok sora a Városalapítók Napja hivatalos megnyitójával folytatódott.
A Városalapítók Napja Országos Rétes- és Gasztronómiai Fesztivál „nulladik” napján kiállítás-megnyitóval vette kezdetét a programok sora.
A Wattay középiskolában az esős idő miatt az iskola épületében búcsúztak el a ballagó diákok. Az ünnepség keretében Franczia László igazgató adta át a legjobb végzős tanulóknak a jutalmukat, a Wattay-díjat idén Szél Szimonetta kapta. A KEVI végzőseit Farkas Sándor iskolalelkész látta el lelki útravalóval, majd Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató köszönt el tőlük, és adta át az emléklapot az iskolában érettségizett nagyszülőknek, s nyújtotta át a jutalmakat a jól megérdemelt munkáért a legjobbaknak.   A Wattay iskola díjazottjai: