Hírek: Esemény

A hagyományos adventi kórustalálkozónak ebben az évben a baptista templom adott otthont. A Kiskőrös Városért Alapítvány által szervezett találkozón, melyen Supka Éva, az alapítvány kuratóriumi elnöke konferált, az evangélikus, a katolikus, a baptista és a református vegyeskar, a KEVI általános iskolájának diákjai, az Exaudi Kamarakórus, a KEVI Kvartett és a Gospel Sasok léptek a közönség elé, az összevont kórust a fináléban Szomorné Szepcsik Éva vezényelte. Az ünnepi alkalmon Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke hirdetett igét.
A Kiskőrösi Adventi Tér programja december 15-én, pénteken16:00 - A Kiskőrösi Adventi Tér megnyitója. Megnyitja: Domonyi László polgármester16:30 - A KEVI cserkészeinek műsoraLövétei Györgypál Imre fafaragó bemutatója18:00 - Godza Béla énekes fellépése 16-án, szombatonLövétei Györgypál Imre fafaragó bemutatója17:00 - Adventi kórustalálkozó a Baptista Imaházban18:00 - 20:00 Angyalváró Játszóház a művelődési központban
Az évről évre megrendezett ünnepségen a képviselő-testület nevében Harangozóné Balogh Zsóka, a Művelődési, Közoktatási és Sport Bizottság elnöke köszöntötte a Szarvas étterem nagytermében megjelenteket. A karácsonyi ünnepi műsort az EGYMI diákjai, a Harangvirág evangélikus és a Kiskőrösi Óvodák óvodásai, a KT Bem József Általános Iskola 3. osztályosai, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája, a Wattay diákjai, valamint a SZÓ-LA-M AMI növendékei adták.
A város adventi koszorúján Pénzes Péter református lelkipásztor és Pohankovics András alpolgármester gyújtotta meg a várakozás második vasárnapi gyertyáját. Az ünnepséget a református énekkar szolgálata tette teljessé.
Advent első vasárnapján, melyre megérkezett az első hó is, a hagyományokhoz hűen sokan összegyűltek a város adventi koszorúja köré, hogy részesei legyenek az ünnepvárásnak. Sutus Etelka, a Petőfi Sándor Művelődési Központ igazgatójának köszöntője után Pap János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke mondta el ünnepi gondolatait, melyeknek középpontjában az a gondolat állt: jobb-e velünk, általunk a világ.