Harangozóné Balogh Zsóka

Harangozóné Balogh Zsóka

Kecskeméten születtem 1967. május 4-én, és Bócsán, gazdálkodó családban nőttem fel bátyámmal együtt. 1991-ben feleségül mentem Harangozó Péterhez, majd házasságunk első öt évét Bócsán töltöttük, és itt tanítottunk. Közben Kiskőrösön kezdtünk el építkezni, majd 1996-ban költöztünk a házunkba, ahol azóta is együtt élünk. 1995-ben született meg Péter fiunk, aki most a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanul, majd 1998-ban Gergő, aki az élvonalbeli Balatonfüredi Kézilabda Egyesület kézilabdázója és a Lóczi Lajos Gimnázium tanulója.

Tanulmányok, munkatapasztalatok

Az általános iskolát Bócsán végeztem, majd 1985-ben Kecskeméten érettségiztem a Katona József Gimnáziumban. 1989-ben Baján az Eötvös József Tanítóképző Főiskola nappali tagozatos diákjaként kaptam diplomát, könyvtár szakkollégiumi képzésben is részesültem. Német nyelvből alapfokú nyelvvizsgát tettem.

Ö évig, az első gyermekem születéséig tanítottam és „Ügyes kezek” kézműves szakkört vezettem a Bócsai Általános Iskolában. Esténként a falu asszonyainak tornát tartottam.

Közben Budapesten elvégeztem 1990 és 1993 között a felsőfokú népijáték- és kismesterség- szakoktató képzőt, kiemelten a fazekas szakképzést.

A gyermekeimmel töltött GYES-es évek alatt besegítettem férjemnek – aki ekkor már sportszer- és játék-nagykereskedéssel foglalkozott – a családi vállalkozásba, elsősorban a Bócsán működő  játék-, ajándék- és papíráru boltunk felügyeletét, árubeszerzését láttam el.  A kor elvárásaival haladva 7 modulos alapfokú számítógépes tanfolyamot végeztem.

2003-ban nyitottam meg a Tarkabarka Játszóházat, amely napjainkra négy csoporttal működő családi napközivé bővült, ahol bölcsődés korú gyermekek napközbeni ellátását végezzük.

Közéleti szerepvállalásra való indíttatás

Kiskőrös város közéletében családi hagyomány az aktív részvétel, férjemmel letelepedésünk óta részt veszünk a városban zajló közösségépítő folyamatokban. 12 éve rengeteg családdal kerültem kapcsolatba, sok tapasztalatra tettem szert, jól ismerem a város sportéletét, problémáit, hiszen a férjem sportigazgatóként dolgozik. A Művelődési, Közoktatási és Sport Bizottság tagjaként szeretném a város javára fordítani mindezt a tapasztalatot.

Egyéni érdeklődés, hobbi

A család és a munka mellett a hobbi szintű sportolás egészségmegőrzés szempontjából fontos számomra. Kedvenc mozgásformáim a kerékpározás, úszás, sízés, konditermi edzés és torna. A legkedvesebb időtöltésem az utazás, kirándulás. Föld jegyűként a kikapcsolódást a kertészkedés, a virágaim jelentik számomra, valamint a kedvenc háziállataim gondozása.