Felhívás idősek részére - 2020. 03. 27.

Felhívás idősek részére - 2020. 03. 27.

Tisztelt 70 éven felüli Kiskőrösiek!

A koronavírus-járvány idején a legveszélyeztetettebb kategóriába tartozik az idősebb korosztály. Megvédeni Önöket úgy tudjuk, ha Önök is együttműködnek ebben. Nagyon fontos, hogy a járvány lezajlásáig lakásukban vagy házukban maradjanak, ne menjenek ki az utcára, ne kerüljenek közel másokhoz!

Kérjük, hogy akik a 70. életévüket betöltötték, ne hagyják el lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket!

Akinek gondot jelent saját maga ellátása, és ezt hozzátartozói, ismerősei sem tudják megoldani, kérem, jelezze felénk!

Azok jelentkezését várjuk, akik:

  • 70 év felettiek és vállalják, hogy az otthonukban maradnak, saját ellátásukról nem tudnak gondoskodni hozzátartozó vagy szomszéd közreműködésével.
  • Kérjük Önt, jelentkezzen, hogy segíthessünk, és kérjük azokat, akik tudnak olyan 70 év feletti kiskőrösi polgártársunkról, aki nem tudja jelezni szükséghelyzetét, tájékoztassák őket, és ha szükséges, jelezzék az önkormányzat ügyfélszolgálatán a segítségkérést.

Az ellátási igényt alapvető élelmiszerek (liszt, cukor, só, étolaj, tej, zsír, pékáru, tészta, burgonya, hagyma, zöldségfélék, gyümölcs, hús), háztartási- vegyi árucikkek (mosópor, öblítő, mosogatószer, WC papír, papírzsebkendő, fertőtlenítő szerek) vásárlásához, háziorvos által kiírt gyógyszerkiváltáshoz, gyógyszernek nem minősülő termékek kiváltásához lehet kérni. A megvásárolni kíván élelmiszerek/vegyi áruk mennyisége egy vásárlás alkalmával nem haladhatja meg az 1kg/ 1 csomag mennyiséget.

A szolgáltatást hetente 1, maximum 2 alkalommal vehető igénybe.

Az ellátás biztosítása során a Sorsfordító Szolgáltató Központ családgondozói, Kiskőrös Város Polgármesterének aláírásával és bélyegzővel ellátott igazolvány felmutatásával keresik majd fel lakóhelyükön / tartózkodási helyükön a 70 év feletti, ellátást igénylő kiskőrösieket.

Az ellátás ellenértékét az ellátott köteles megfizetni.

Hogyan kérheti a segítségünket?

A Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal telefonszámán: 78/513-120 /225-ös mellék, illetve a 06/20-413-0167 mobilszámon, munkanapokon hétfő-csütörtök 8.00-16.30 óra közötti, pénteken 8:00-14:00 óra közötti időben, valamint az szocialisigazgatas [kukac] kiskoros [pont] hu e-mail címen teheti meg bejelentését.

Az igénybejelentéshez szükséges: név, cím, születési hely és idő, TAJ szám, telefonszám, e-mail cím, hozzátartozó neve, elérhetősége és a kért ellátás.

A bejelentéshez használható nyomtatvány elérhető Kiskőrös Város honlapján a www.kiskoros.hu oldalon a Közérdekű/ Polgármesteri Hivatal / Letölthető nyomtatványok/ Szociális és Igazgatási Csoport nyomtatványai menüben „Igényfelmérő kérdőív a 70. év feletti lakosok veszélyhelyzetben való ellátásárhoz” címszó alatt.

Ezen a nyomtatványon az érintetteken kívül családtagok, ismerősök, szomszéd is jelezheti az önkormányzat felé, ha tud olyan 70 éven felüli személyről, akinek az ellátása nem megoldott.

Kiskőrös, 2020.március 24.

Domonyi László
polgármester

Hasonló cikkek

Kiskőrös - 2020. 06. 04. (csütörtök)
A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően hétfőtől újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is. Időpontfoglalás nélkül is lehetséges 2020. május 25-től a kormányhivatali ügyintézés a tizenkilenc megyében. A fokozatosan bevezetett enyhítéseknek köszönhetően hétfőtől a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréjét már előzetes bejelentkezés nélkül lehet intézni Budapesten is. A járványügyi helyzettől függően azonban továbbra is kiemelt fontosságú az egészség védelmét szolgáló óvintézkedések betartása.
Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! Sok szeretettel várjuk az új jelentkezőket zene, néptánc és grafika tanszakjainkra.