Elballagtak a nyolcadikosok – KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola

Elballagtak a nyolcadikosok – KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola

Elbúcsúztak iskolájuktól a kiskőrösi általános iskolák végzős diákjai. Péntek délután a Petőfi iskola, szombat délelőtt a Bem iskola nyolcadik osztályt végzett tanulói köszöntek el.

Grausza Jánosné, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője köszöntő szavaiban kiemelte: „Bízom benne, hogy mindenki elegendő tudással indul a választott középiskolába, és ott meg fogja állni a helyét. De ne feledjétek: tanulni ezután is kell. Sehol nem fogják ingyen adni a jó jegyet, a jeles érettségit vagy a diplomát. Kívánom, hogy legyen bennetek kellő elszántság, kitartás, hogy a céljaitokat elérjétek, hiszen tudnotok kell: erőfeszítés nélkül nincs teljesítmény. A legszebb évek következnek most. Használjátok ki a lehetőségeket: tanuljatok, szórakozzatok, sportoljatok, kiránduljatok. Tudjátok a mértéket, tanuljátok meg a határokat. Őrizzétek meg a barátságokat, de legyenek új barátaitok, segítsétek, szeressétek egymást, tudjatok egymásnak megbocsátani és segíteni, a gyengét felemelni. Csak így lehettek majd igazán boldog, elégedett emberek.”
A tanulmányi és sportversenyeken, a művészetben, vagy a közösségi munkában szép eredményt elért diákokat külön is jutalmazták. A tantestület döntése alapján kimagasló teljesítményükért a következő tanulók részesültek jutalomban:

Kimagasló sportteljesítményéért, az atlétika megyei diákolimpián elért eredményéért Csipak István, Kornóczi Natália, Pelsőci Barnabás, Németh Dominik, Ribárszki Dóra és Kecskeméti Erik, az országos úszóversenyen elért eredményéért Pásztor Máté és Pelsőci Barnabás.

Kiemelkedő közösségi munkájáért: Kornóczi Natália és Makai Mercédesz kapott elismerést. A zene területén elért kimagasló eredményeiért Király Csaba részesült elismerésben. A Mozaik Tankönyvkiadó által szervezett földrajzversenyeken elért eredményeiért Békés Gergő kapott elismerést.

Angol nyelvből öt tanuló szerzett alapfokú komplex nyelvvizsga-bizonyítványt: Káplár Nikol, Kornóczi Natália, Lehőcz Milán, Maczkó Dóra és Pásztor Máté. Német nyelvből sikeres junior nyelvvizsgát tett Makai Mercédesz és Vlcskó Balázs. Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának támogatásával egy hetes liptódi nyelvi táborozáson vehet részt Ádám Noémi és Gottfried Anna. Kitűnő tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért és magatartásáért  Káplár Nikol 8.a osztályos tanuló vehetett át könyvjutalmat.

Szilágyi Sándorné tanárnő emlékére gyermekei alapítottak díjat, amelyet azok a tanulók kapják, akik a német nyelv, az irodalom illetve a művészetek területén nyújtottak szép teljesítményt, az idén Markó Vivien kapta meg az angol nyelvből elért kimagasló eredményéért – komplex középfokú nyelvvizsgáért –, példamutató magatartásáért és szorgalmáért.

A Petőfi Iskola Alapítvány 2009-ben díjat alapított, melyet olyan tanuló kaphat, aki 8 éven keresztül kiváló tanulmányi eredményt ért el, versenyeken vett részt, közösségi munkája, magatartása, társaival és az iskola minden dolgozójával való viszonya mindvégig példamutató volt. A Petőfi-díjat Ádám Noémi érdemelte ki ebben az évben.

Az SZMK vezetője, Schneiderné Bor Beatrix is köszönetben részesült áldozatos munkájáért.

Hasonló cikkek

Március 15-én az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc ünnepi programja a Batthyány emléktábla és az 1848-as emlékmű megkoszorúzásával vette kezdetét. A városvezetés nevében koszorút helyezett el Domonyi László polgármester és Pohankovics András alpolgármester. Ezt követően a városháza dísztermében elismeréseket adtak át. A rendezvényt Szappanos Tamás szavalata, valamint Slajkó Anikó és Rohoska Réka, a Szó-La M AMI növendékeinek fuvolajátéka tette még emlékezetesebbé. A méltatásokat …..olvasta fel. Az ünnepi percek után a megemlékezés a művelődési központban folytatódott, ahol Font Sándor országgyűlési képviselő méltatta a 48-as hősöket. Az emlékező beszéd, valamint Téglás Vajk, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája 8. b osztályos tanulójának szavalata után a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája 5. a, valamint 5. b osztályos tanulóinak lélekemelő műsora következett, melyben felelevenítették az akkori eseményeket. Felkészítő tanáraik Dózsáné Kelemen Ilona, Romfáné Flaisz Anita, valamint Néző Vivien voltak. Az ünnepi programsort koszorúzás zárta.
Petőfi szülővárosában kitüntetést átvenni annyit jelent, mintha valaki megkapta volna települése Kossuth-díját - kezdte beszédét üdvözlő és gratuláló szavai után Font Sándor, térségünk választott országgyűlési képviselője, a Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke.
Agrár Expo és Gasztronómiai Fesztivál - 2018 Ínyenc sajtokkal, szalámikkal, házi tésztákkal, díjnyertes borokkal és szarvasgombával csábít a kiskőrösi Agrár Expo és Gasztronómiai Fesztivál.