Ebösszeírás - 2018

Felhívás Kiskőrös Város közigazgatási területén való ebösszeírásra.

Tisztelt Ebtartó, Ebtulajdonos!

Kiskőrös Város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Törvény) 42/B. § (1) bekezdésére tekintettel 2018. évben ebösszeírásra kerül sor.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a Törvényben meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésre bocsátani.

Kiskőrös Város Önkormányzata nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás beszedését, az ebösszeírás célja kizárólag a törvényi előírásoknak való megfelelés.

Az ebösszeíráshoz szükséges adatokat fent említett nyomtatvány kitöltésével adhatja meg, ezzel eleget téve törvényi kötelezettségének.

Felhívom szíves figyelmét, hogy egy nyomtatvány csak egyetlen eb adatainak bejelentésére szolgál, így amennyiben több kutya tulajdonosa is, úgy az állatok számának megfelelő számú nyomtatvány kitöltése szükséges.

A nyomtatvány letölthető a kiskoros.hu oldalról, valamint hozzájuthat a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatalban elhelyezett gyűjtődobozon lévő tárolórekeszből, illetőleg a földszint 2. sz. irodában Varga Anikó gazdaságigazgatási referenstől.

A nyomtatványt a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatalba kérjük legkésőbb 2018. november 30. napjáig visszajuttatni, elérhetőségeink a következők:

  • Postai úton: Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal 6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor tér 1.
  • Személyesen leadható a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal földszint 2. sz. irodájában Varga Anikó gazdaságigazgatási referens részére, vagy a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal előcsarnokában elhelyezett gyűjtőládába dobva;
  • ügyfélkapun keresztül,
  • vagy az igazgatas [kukac] kiskoros [pont] hu e-mail címre.

Felhívom az ebtartók figyelmét, hogy

  • 2013. január 1. napjától a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése alapján a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochip) megjelölve tartható.
  • A Törvény 42/B. § (5) bekezdése alapján az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles az ebre vonatkozó adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.
  • Az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése és a 3. melléklet d) pontja alapján a kötelező adatszolgáltatás elmulasztásának jogkövetkezménye 30.000,- forint pénzbírság.
  • A korábbi összeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

Együttműködését köszönjük!

Kiskőrös, 2018. február 14.

Ebösszeírás - nyomtatvány
182.56 KB
ebosszeiras-nyomtatvany.pdf
Ebösszeírás - felhívás
424.85 KB
felhivas.pdf

Hasonló cikkek

Kiskőrös Város Önkormányzata az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállításról szóló 2012. évi XLI. törvény rendelkezései szerint, az autóbusszal végzendő, menetrend szerinti helyi közforgalmú közlekedési szolgáltatás ellátására ajánlatot kér. A 2012. évi XLI. törvény 24.§ (1) bekezdése szerint pályázat kiírás mellőzésével, nyilvános ajánlatkérésen alapuló eljárás keretében bízható meg a közlekedési szolgáltató, ha az ellátásért felelős által igényelt közszolgáltatás egyetlen járatra, vagy vonalra korlátozódik és a szolgáltató ellentételezésre - ide nem értve a szociálpolitikai menetdíj-támogatást - nem válik jogosulttá.
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2018. novemberi száma.
Dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó előadást tart vízi sportokról.