Borlovagrend és Gazdakör a szüreti fesztiválon

Borlovagrend és Gazdakör a szüreti fesztiválon

Kiskőrös újratelepítése 300. évfordulójának ünneplése alkalmából, a „Kiskőrös 300 Emlékév” programjaihoz a szüreti fesztiválon a Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend és a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület is csatlakozik.

Mint azt Béleczki Mihály, a borlovagrend nagymestere elmondta, a 300. évforduló méltó megünneplésére 300 díszes, feliratos poharat készítettek, amelyet részben a konferenciára érkező vendégek, borlovagok, részben a hagyományos borlovag-avatás nézőközönsége között fognak kiosztani. Természetesen a pohár nem lesz üres, megtöltik zászlós borukkal, a Szentpéteri Borpince 2016-os Kadarkájával. A poharat mindenki ajándékba kapja, megtarthatja.

Szeretettel várják tehát mindazokat augusztus 31-én a főtérre, akik a 18 órakor kezdődő borlovag-avatás után, Petőfi Sándor szülőháza előtt szeretnének koccintani a jeles alkalomra.

A gazdakör is hatalmas meglepetéssel készül a kiskőrösi lakosok és vendégeik számára, Kiskőrös újratelepítése 300. évfordulójának megünneplésére - adott tájékoztatást Somogyi Zoltán gazdaköri tag, ötletgazda-főszervező. Szeptember 1-jén szombaton ugyanis 13 óra magasságában elkészül az a 300 szármából készült töltött káposzta, amit ingyen kiosztanak a hozzájuk ellátogatóknak. Az ízletes falatok mellé a Mediterrán Pincészet egy jó hideg „hosszúlépést” is felajánlott, ami bizonyára jól fog esni mindenkinek a tartalmas ebéd után. A gazdaköri sátrat megtalálhatjuk majd a „Csigás kút” mellett a Borutcában.

A Kiskőrösi Gazdakör Egyesület tagjai is szeretettel invitálnak mindenkit programjukra! Ünnepeljük együtt egy közvetlen, baráti vendéglátás alkalmával városunk 300. születésnapját!

Hasonló cikkek

Dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó előadást tart vízi sportokról.
A Kiskőrös 300 Emlékbizottság Várostörténeti Albizottsága, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület tisztelettel meghívja Önt, a „[...] minden kommunistát ki akartak nyírni” A Kiskőrösi Járás 1956-os eseményei és a kádári hatalmi reakciók című kiállítására.
2018. november 17.