Borlovagrend és Gazdakör a szüreti fesztiválon

Borlovagrend és Gazdakör a szüreti fesztiválon

Kiskőrös újratelepítése 300. évfordulójának ünneplése alkalmából, a „Kiskőrös 300 Emlékév” programjaihoz a szüreti fesztiválon a Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend és a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület is csatlakozik.

Mint azt Béleczki Mihály, a borlovagrend nagymestere elmondta, a 300. évforduló méltó megünneplésére 300 díszes, feliratos poharat készítettek, amelyet részben a konferenciára érkező vendégek, borlovagok, részben a hagyományos borlovag-avatás nézőközönsége között fognak kiosztani. Természetesen a pohár nem lesz üres, megtöltik zászlós borukkal, a Szentpéteri Borpince 2016-os Kadarkájával. A poharat mindenki ajándékba kapja, megtarthatja.

Szeretettel várják tehát mindazokat augusztus 31-én a főtérre, akik a 18 órakor kezdődő borlovag-avatás után, Petőfi Sándor szülőháza előtt szeretnének koccintani a jeles alkalomra.

A gazdakör is hatalmas meglepetéssel készül a kiskőrösi lakosok és vendégeik számára, Kiskőrös újratelepítése 300. évfordulójának megünneplésére - adott tájékoztatást Somogyi Zoltán gazdaköri tag, ötletgazda-főszervező. Szeptember 1-jén szombaton ugyanis 13 óra magasságában elkészül az a 300 szármából készült töltött káposzta, amit ingyen kiosztanak a hozzájuk ellátogatóknak. Az ízletes falatok mellé a Mediterrán Pincészet egy jó hideg „hosszúlépést” is felajánlott, ami bizonyára jól fog esni mindenkinek a tartalmas ebéd után. A gazdaköri sátrat megtalálhatjuk majd a „Csigás kút” mellett a Borutcában.

A Kiskőrösi Gazdakör Egyesület tagjai is szeretettel invitálnak mindenkit programjukra! Ünnepeljük együtt egy közvetlen, baráti vendéglátás alkalmával városunk 300. születésnapját!

Hasonló cikkek

2019. május 1. - Kiskőrös Sporttelep
Reisinger János irodalomtörténész előadássorozata Petőfi Sándorról és Rembrandtról
Időpont: 2019. 04. 11. 17:00 óra Helyszín: Kiskőrös, Művelődési ház Belépő: 2.500 Ft