Az épülő házat is védeni kell

A lakásépítési kedv növekedésével a tolvajoknak is feltűnt a sok épülő, félkész ház, az ott tárolt be-építésre váró anyag, szerelvény, a kivitelezéshez használt eszközök, gépek, kéziszerszámok.

Szükséges az ingatlantulajdonosok, az építőipari vállalkozók részéről a vagyonbiztonságot szem előtt tartó gondolkodás, gondoskodás, hiszen ezek a bűncselekmények is megelőzhetők:

  • Lehetőség szerint az építkezés területét kerítéssel vegyék körbe. Munkaidőn kívül zárják a telket.
  • Szereltessenek fel a területet bevilágító mozgásérzéke-lős reflektorokat. Napelemes fényvetők is beszerezhetők, melyhez elektromos hálózat sem szükséges.
  • Mérlegeljék annak lehetőségét, hogy éjszakára élőerős őrzéssel óvják értékeiket.
  • Ideiglenes riasztórendszer kiépítésére is van mód. Ke-
  • ressenek olyan vagyonvédelmi vállalkozást, amely ideiglenes eszközöket is szerel, illetve vo-nuló szolgálattal rendelkezik, vagy van kapcsolatban.
  • Keressék a kapcsolatot a helyi polgárőrséggel a sűrűbb járőrözés érdekében. E módon szin-tén távol lehet tartani a bűnözőket.
  • Lehetőség szerint a kivitelező eszközeit is zárják el munkaidőn túl; épületben, konténerben, illetve csak a szük-séges eszközök legyenek a területen.
  • A víz-, villanyóraszekrényeket, szivattyú-, vízóra akná-kat is zárják.
  • Lehetőség szerint csak az aktuálisan szükséges építő-anyagokat tárolják a helyszínen.
  • Az épület gépészeti szerelvényezését lehetőség szerint a nyílászárók beépítését követő időre tervezzék, legyen zárható az ingatlan.

 


Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály Kecskemét

6000 Kecskemét, Batthyány u. 14., Postacím: 6001 Kecskemét, Pf.:302 Tel:76/513-300/30-27, BM: 33/30-27, Fax: 76/513-300/30-98 BM 33/30-98, Mobil:: +3620/560-5146

e-mail: elbir [kukac] bacs [pont] police [pont] hu web: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes

Az épülő házat is védeni kell
476.96 KB
az-epulo-hazat-is-vedeni-kell-elbir.pdf

Hasonló cikkek

1 fő hegesztő (7325) Kecel 1 fő piaci, utcai árus (5115) Kiskőrös 1fő karbantartó (7529) Soltvadkert 2 fő betanított gépkezelő (8190) Soltvadkert
Kiskőrös Város belterületén folyó csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója miatt a központi buszpályaudvar megközelítését szolgáló Alkotmány utca időszakonként lezárásra kerül. A buszpályaudvar az Alkotmány utca lezárása esetén az Alkotmány utcával párhuzamosan futó Bem József, Kiss Ernő utcákon keresztül megközelíthető.
A koronavírus nem, de olyan csalók már megjelentek Magyarországon, akik az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől.