A Fehér Gyűrű Közzhasznú egyesület tájékoztatója

A Fehér Gyűrű Közzhasznú egyesület tájékoztatója

Szervezetünk 1989 óta segíti bűncselekmények áldozatait és hozzátartozóit. Kelet- Európában és Magyarországon elsőként egyesületünk fordította figyelmét az áldozattá válás, a krízishelyzetbe került sértettek felé és kínált szolgáltatást az ügyfelek részére. 

Vállalásunk, feladatkörünk az elmúlt időszakban egyre kiterjedtebbé vált, szolgáltatásaink széleskörűek és az európai áldozatsegítő szervezet (Victim Support Europe) sztenderdjeinek megfelelőek. Fő állami támogatóink között szerepel az EMMI és az Igazságügyi Minisztérium. 

Az egyesület 16 irodájában (a budapesti és a 15 vidéki) komplex feladatvégzés jellemzi munkánkat: közlekedési balesetben elhunyt áldozatok hozzátartozóinak gyászfeldolgozása, szexuálisan bántalmazott gyermekek pszichológiai és jogi segítése, bántalmazott családok támogatása, időskorúak ellen elkövetett bűncselekmények okozta krízis feloldása, szociálisan perifériára szorult áldozatok életminőségének javítása- hogy csak a legkiemelkedőbb témákat érintsem.  

A Fehér Gyűrű az elmúlt évtizedekben fogalommá vált: együttműködésünk az Országos Rendőr-főkapitánysággal, ezen belül a megyei és a városi rendőrkapitányságokkal, a Polgárőrséggel, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával, a Vöröskereszttel, Alapítványokkal, a Máltai Szeretetszolgálattal lehetővé teszi, hogy az áldozatok, akik kiesnek az állami áldozatsegítő rendszerből- eljussanak hozzánk.  

Szolgáltatásaink minden esetben díjtalanok.  

Az utóbbi időszak fókuszában a pszichológusi és a jogi munka áll az általános ügyintézés és anyagi segítségnyújtás mellett. 


Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület Kecskeméti Áldozatsegítő Iroda 

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság épülete 6000 Kecskemét, Batthyány u. 14. 

Telefon: +36-76-484-684/3503-as mellék 

Ügyfélfogadás: minden kedden 8-12 óráig 


Jogi tanácsadás  az egyesület szegedi irodájában.

6720 Szeged, Horváth M. út 3. (megadott időpontban személyesen, vagy telefonon előzetesen egyeztetett időpontban)

Telefon: +36/30-436-3293

Ügyfélfogadás: minden pénteken 13-15 óráig 

Lelki, pszichológiai tanácsadás az egyesület a békéscsabai irodájában.

5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 4. 

Telefon: +36/70-532-3341

Ügyfélfogadás: hétfőtől – péntekig 10-14 óra között 

912.99 KB
feher-gyuru-tajekoztato.pdf

Hasonló cikkek

Kiskőrös Város Önkormányzata az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállításról szóló 2012. évi XLI. törvény rendelkezései szerint, az autóbusszal végzendő, menetrend szerinti helyi közforgalmú közlekedési szolgáltatás ellátására ajánlatot kér. A 2012. évi XLI. törvény 24.§ (1) bekezdése szerint pályázat kiírás mellőzésével, nyilvános ajánlatkérésen alapuló eljárás keretében bízható meg a közlekedési szolgáltató, ha az ellátásért felelős által igényelt közszolgáltatás egyetlen járatra, vagy vonalra korlátozódik és a szolgáltató ellentételezésre - ide nem értve a szociálpolitikai menetdíj-támogatást - nem válik jogosulttá.
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2018. novemberi száma.
Dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó előadást tart vízi sportokról.