A Fehér Gyűrű Közzhasznú egyesület tájékoztatója

A Fehér Gyűrű Közzhasznú egyesület tájékoztatója

Szervezetünk 1989 óta segíti bűncselekmények áldozatait és hozzátartozóit. Kelet- Európában és Magyarországon elsőként egyesületünk fordította figyelmét az áldozattá válás, a krízishelyzetbe került sértettek felé és kínált szolgáltatást az ügyfelek részére. 

Vállalásunk, feladatkörünk az elmúlt időszakban egyre kiterjedtebbé vált, szolgáltatásaink széleskörűek és az európai áldozatsegítő szervezet (Victim Support Europe) sztenderdjeinek megfelelőek. Fő állami támogatóink között szerepel az EMMI és az Igazságügyi Minisztérium. 

Az egyesület 16 irodájában (a budapesti és a 15 vidéki) komplex feladatvégzés jellemzi munkánkat: közlekedési balesetben elhunyt áldozatok hozzátartozóinak gyászfeldolgozása, szexuálisan bántalmazott gyermekek pszichológiai és jogi segítése, bántalmazott családok támogatása, időskorúak ellen elkövetett bűncselekmények okozta krízis feloldása, szociálisan perifériára szorult áldozatok életminőségének javítása- hogy csak a legkiemelkedőbb témákat érintsem.  

A Fehér Gyűrű az elmúlt évtizedekben fogalommá vált: együttműködésünk az Országos Rendőr-főkapitánysággal, ezen belül a megyei és a városi rendőrkapitányságokkal, a Polgárőrséggel, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával, a Vöröskereszttel, Alapítványokkal, a Máltai Szeretetszolgálattal lehetővé teszi, hogy az áldozatok, akik kiesnek az állami áldozatsegítő rendszerből- eljussanak hozzánk.  

Szolgáltatásaink minden esetben díjtalanok.  

Az utóbbi időszak fókuszában a pszichológusi és a jogi munka áll az általános ügyintézés és anyagi segítségnyújtás mellett. 


Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület Kecskeméti Áldozatsegítő Iroda 

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság épülete 6000 Kecskemét, Batthyány u. 14. 

Telefon: +36-76-484-684/3503-as mellék 

Ügyfélfogadás: minden kedden 8-12 óráig 


Jogi tanácsadás  az egyesület szegedi irodájában.

6720 Szeged, Horváth M. út 3. (megadott időpontban személyesen, vagy telefonon előzetesen egyeztetett időpontban)

Telefon: +36/30-436-3293

Ügyfélfogadás: minden pénteken 13-15 óráig 

Lelki, pszichológiai tanácsadás az egyesület a békéscsabai irodájában.

5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 4. 

Telefon: +36/70-532-3341

Ügyfélfogadás: hétfőtől – péntekig 10-14 óra között 

912.99 KB
feher-gyuru-tajekoztato.pdf

Hasonló cikkek

Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Kiskőrös településen a hivatal elnöke által 2019-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2019-ben is folytatja elhivatott, sokrétű, szakmai munkáját, melyet idén új feladatokkal is kiegészít, mindvégig szem előtt tartva azon törekvését, hogy mindent megtegyen megyénk gazdaságának fellendítése, az itt élők összetar
1-1 fő készlet és anyagnyilvántartó (4131) Akasztó, Kiskőrös 1 fő ápoló (2231) Kiskőrös 1 fő piaci, utcai árus (5115) Kecel